Dávid Patrik

Patrik 1996. május 15-én született, horoszkópjegye a Bika. Négyévesen kezdett el táncolni a Grácia Mozgásstúdió ovis csoportjában, ahová szülei beiratták. A legelső produkció egy divatbemutató volt, amiben már ő is részt vett. Általános iskolai tanulmányait a Kölcsey Ferenc Általános Iskolában kezdte, majd átiratkozott a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskolába, onnan pedig a Magyar Táncművészeti Főiskola klasszikus balett tanszakára nyert felvételt.


Győrben eltáncolhatta a Diótörő, valamint a Kis herceg című előadások címszerepét, Budapesten pedig a Coppelia című balett inastáncát, valamint a férfi variációt.

Tanárai közül a legnagyobb hatással Gellért Tünde, Horváth Adrienn, Horváth Kinga, Hergenrőder Jácint, Katona Zoltán és Túri Sándor voltak rá.


Első partnernője Oszkó Csenge volt, akivel első párosukban bűvészt és nyuszit alakítottak, második duójuk, a Kéretlen kérő magyar bajnok lett, és a világbajnokságon is szépen szerepelt. Közben Patrik a diszkótáncot is kipróbálta.

Miután Csenge kilépett a Gráciából, Patrik új partnert keresett, akit hamarosan meg is talált Bódi Bianka személyében. Nemcsak táncpartnerek lettek, hanem igazi, kipróbált barátok is.

Párhuzamosan a duóval, csoporttal és formációval elindultak a szólósikerek is. Az első produkció, az „Aladdin” gyermek korcsoportban az első helyet szerezte meg a 2006. évi Európa Bajnokságon, és a riesai világbajnokságon Patrik a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A következő siker, a „Sparrow kapitány” szintén magyar bajnok lett, és világbajnoki negyedik helyezett, míg „A baj nem jár egyedül” junior korcsoportban bronzérmet hozott a 2008-as Európa Bajnokságon, és a világbajnoki döntőben szerepelt.

Junior csoport kategóriában a „Hegedűs a háztetőn” című produkcióban Patrik újra átélhette a gyermek csoportban megszokott siker érzését: a nagysikerű show magyar bajnok lett, Európa bajnoki ötödik és világbajnoki hetedik helyezett. Patrik ugyanígy élvezte a közös munkát a junior formációban is: a „Kánkánnal” szintén magyar bajnokok lettek, és tizedik helyen végeztek az Európa Bajnokságon.