Website Logo

Varga István

1993-ban születtem. A tánc iránti szenvedélyem már gyerekként kialakult, kilenc évesen kezdtem táncolni Jánossomorján, éreztem, hogy ezt a művészeti ágat szeretném hivatásomnak. Tanulmányaimat a Győri Tánc- és Képzőművészeti Szakközépiskolában folytattam, ezzel párhuzamosan a Grácia Művészeti Intézetben is tanultam és versenyeztem,  különböző megmérettetések díjait nyertem el. Ösztöndíjas voltam a Kijevi Állami Táncegyetemen, valamint a Prágai Junior társulatban.

Immáron két éve a Dél-Csehországi Balett társulatának szólista táncművésze vagyok. 2018-ban elnyertem a Thalie-díjat, mint az évad legjobb férfitáncosa.

Az elmúlt években figyelmem egyre nagyobb mértékben a tanítás felé is irányult. Rendszeresen koreografálok, melyek versenyek számos elismeréseit hozták tanítványaimnak.

Nagyon fontos számomra a tapasztalatom, tudásom átadása a következő generációknak, figyelembe véve az egyéni igényeket és képességeket. Igyekszem mindenkiből kihozni a legtöbbet, mindezt olyan szeretetteljes és barátságos légkörben, amilyenben nekem is részem volt diákként. Nagyon örülök, hogy a Grácia az életem része.

varga-istvan-1
varga-istvan-2