Website Logo

Blog bejegyzések

Táncmesejáték szerepeire keresünk 8-12 éves táncolni szerető fiúkat és lányokat Győrben és környékén

2023-04-16

MINDIG ARRA VÁGYTÁL, HOGY SZÍNPADON MUTATHASD BE, MILYEN JÓL TÁNCOLSZ EGY LÁTVÁNYOS ELŐADÁSON?

JELENTKEZZ TÁNCMESEJÁTÉKUNKBA, ÉS RÉSZESE LEHETSZ EGY IZGALMAS PRÓBAFOLAMATNAK ÉS EG CSODÁLATOS BEMUTATÓNAK!

A győri Grácia Alapfokú Művészeti Iskola 2023 decemberében a város és a megye legnevesebb tánc stúdióival arra készül, hogy bemutassa a Diótörő táncmesejátékot, a híres balett cross-over változatát. Győr tánciskoláival együttműködésben, többféle táncstílusban szeretnénk a saját változatunkban színre vinni az eredeti mesét, ehhez keresünk szereplőket. 

Májusban (7,14,21,28) lesz egy mini tanfolyamunk az érdeklődők számára: vasárnaponként 16 órától 17 óráig (a tanfolyam díjtalan). Itt kiderül, kikkel tudunk továbbra is együtt dolgozni. Velük találkozunk egy speciális bejárós táborban (augusztus 26-30. csak az ebédet kell kifizetni), itt már a szerepek kiosztása és az egyes jelenetek koreográfiáinak a betanulása lesz a cél. Ősszel pedig hetente egyszer vagy kétszer ezeket a jeleneteket próbáljuk. Decemberben zsúfoltabb lesz a próbarend a bemutató előtt.

Nem feltétel az előzetes tánctudás, de a szorgalom és a kitartás igen!

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, írj a következő e-mail címre:

graciaaart@gmail.com

Vagy hívj, ha kérdéseid vannak:

+36 20 936 7788

Tovább olvasom

Hogyan segít a nyári tábor a gyermeknevelésben?

2017-08-30

Vagyis segíthetne, ha nem hagynánk feledésbe menni otthon sem az ott tanultakat. Csakhogy a szülő olykor nem is sejti, hogy féltőn óvott és dédelgetett csemetéje, akiről nem feltételezi, hogy a legegyszerűbb, legalapvetőbb tevékenységeket el tudja végezni, milyen éteri magasságokba képes lendülni, ha valamilyen tábori feladatot kell végrehajtani. Lássuk, melyek is ezek!

  • Fel tudja venni az eldobott szemetet, és eltalál vele a szemetesig, sőt a tábor közepe táján már azt is megtanulja, hogy eleve oda kellene dobnia.
  • Hamar rájön arra is, hogy nem kellene szétszórni a holmiját, hanem rendben a számára kijelölt helyen hagyni, mert könnyen összekeveredik a másik gyerekével, és esetleg örökre nyoma vész.

2fa84-tabor4

  • Hozzászokik ahhoz, hogy köszönjön a nevelőknek és a társainak, és egy idő után már nem is érzi tehernek.
  • Könnyedén feltörli a kiöntött italát, sőt még a felmosót is azonnal elkéri, ha szemmel láthatóan kevés oda a papírtörlő.
  • Minden különösebb nehézség nélkül betartja a tábor szabályait, és alkalmazkodik a változásokhoz.
  • Megszokja az időkorlátokat is, és eszébe se jut nyafogni, mikor lehet már hozzálátni a tízóraihoz.

Tovább olvasom

Miért érdemes művészeti iskolába íratni a gyereket?

2016-09-07

Kevesen vannak tisztában azzal, hogy mi fán terem az alapfokú művészeti iskola, és miért lehet előnyös különféle tanfolyamok helyett beíratni ide a gyereket. Sokan keverik a nappali tagozatos művészeti iskolákkal, mások pedig azt gondolják, hogy ebből a műfajból csak a zeneiskola létezik.

f9db3-zeneiskola

A kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola fotója

Az igazság pedig az, hogy a zeneiskola is az alapfokú művészeti iskolák egyik fajtája. Azonban mást is tanulhatunk itt, például ipar-és képzőművészetet, színjátszást, klasszikus balettet, néptáncot, társastáncot, modern-vagy kortárs táncot.

Tovább olvasom

Miért érdemes táncot tanulni a kislányodnak?

2016-01-06

Lassan 35 éve foglalkozom tánctanítással. A mai napig találkozom szülőkkel, akik arról kérdezgetnek, miért is jó, ha a kislányuk – esetleg már ovis kortól – táncolni tanul. Sem az úszással, sem a korcsolyázással, sem a nyelvtanulással vagy a kis zseniképzővel (bizony, már ilyen is van!), nem merül fel hasonló kétség, a tánccal ugyanakkor igen.


b2662-kicsikuj

Nemrég találkoztam egykori iskolástársammal, aki látványosan azon csodálkozott, hogy a kitűnő bizonyítványommal és az egyetemi diplomámmal hogyan süllyedhettem odáig, hogy most táncolni tanítom a gyerekeket. A versenyzőim szülei is érveltek azzal olykor, hogy azért lesz profi táncművész a gyerekükből, mert az elit gimnáziumban lemaradnának a színötös társaiktól.

Tovább olvasom