Website Logo

Gellért Tünde

igazgató, utánpótlás nevelő, versenyre felkészítő, tehetséggondozó tanár, szaktanácsadó

„A tanítás a szeretet egyik módja.”

1964-ben születtem Debrecenben, de számomra a szülőföldet Sárrétudvari jelenti. Ott jártam általános iskolába hatodikos koromig, majd a debreceni Bocskai István Általános Iskolából ballagtam el a Fazekas Gimnázium angol tagozatára. A Kossuth Lajos Tudományegyetem magyar-népművelés szakán diplomáztam, majd három évig tanítottam a Fazekas Gimnáziumban, ahol az iskolaújság tanárszerkesztője, a jazz balett csoport és a színjátszókör vezetője voltam (ekkor végeztem el a „C” kategóriás rendezői tanfolyamot).

Győrbe költöztem, ahol kezdetben a Bartók Béla Megyei Művelődési Központban dolgoztam népművelőként, majd 1992-ben megalapítottam a Grácia Mozgásstúdiót. 2002-ben jött létre a Grácia Művészeti Intézet (jelenlegi nevén: Grácia Alapfokú Művészeti Iskola), melynek azóta az igazgatója vagyok (közben elvégeztem a Táncművészeti Főiskola divattánc pedagógusi szakát, a közoktatásvezetői egyetemi képzést és a drámapedagógusi MA képzést).

Jelenleg óvodások táncelőkészítő képzésével foglalkozom (4 éves kortól lehet hozzánk jelentkezni), valamint a versenyző táncosok felkészítésével (a Magyar Divat-és Sporttánc Szövetség és Nemzetközi Táncszövetség Magyarországi Fiókszervezete hazai és nemzetközi versenyein veszünk részt).

Megyénk jelenleg egyetlen szaktanácsadója vagyok alapfokú művészetoktatás tánc szakterületen.

Büszke vagyok arra, hogy egykori növendékeink közül többen hivatásuknak választották a táncot, és többen közülük már tanítanak is.

gellert-tunde-1
gellert-tunde-2