Website Logo

Versenyzők (Budapest)

Hatodik éve működik a budapesti tagozat show tánc versenyző szakosztálya a Don Bosco Katolikus Általános Iskolában. A gyerekek szólóban, duóban és csoportos koreográfiák betanulásával mutathatják meg egyéniségüket és a tanultakat.

Indulásunkkor egy szólista gyermekkel dolgoztunk, és vittük egy-egy fellépésre. Ma már két-három csoportnyi gyermekkel készülünk szeptembertől kezdve a tavaszi országos versenyekre. 2017-ben a gyerekek másodszor jutottak ki világbajnokságra, ahonnan döntős helyezéseket hoztak el.

Bpversenyzők2

A koreográfiáknál fontosnak tartom, hogy az előadó gyermek személyiségéhez közel álljon a saját szólójának témája, és így a lehető legjobban magáénak érezhesse  az előadását, valamint élvezhesse is azt.

A versenyzőim hete úgy épül fel, hogy gyakorolják a koreográfiákat velem, mellette járnak modern tánc órára Vér Hajnalkához vagy Edvi Adriennhez, valamint az iskolán belül klasszikus balett és akrobatika órán is részt vesznek. A versenyzésnek ezek kiegészítő elemei, így fontos, hogy mindegyikben jártas legyen a gyermek.

Bpversenyzők6

A tanítványaimnak szeretném megtanítani a tánc szeretetét, és a kitartást. Ezek remélem, hogy végigkísérik egész életüket, és a nálunk tanultakat, majd később is tudja kamatoztatni. Idetartozik a versenyzés is. Szintén meg kell tanulniuk veszíteni, vagy nyerni is akár egy csapattárssal szemben, és mindezek következményeit. 
A gyerekkel próbálunk összetartani csapaton belül, illetve a tánc és a tanárok iránti alázat elsajátításáig eljutni.

Bpversenyzők10

Látom a saját tanítványaimon a show tánchoz való ragaszkodást és lelkesedést, ahogy tizenhét évesen is ugyanúgy élvezik az órát, mint tíz évesen. Ezt látni számomra is óriási öröm. 

Bogáti Fanni koreográfus és tanár. Bővebb információ: +36 20/325-7677. 

Bpversenyzők1